Lakkovaroitus myös Oulun yliopistoon

 

LAKKOKÄSKY 14.3.2018 kello 00.00 – 24.00

 

Palkansaajajärjestö Pardia ry, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry ja Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL ry ryhtyvät työtaisteluun yliopistojen työehtosopimuksen aikaansaamiseksi.

 

Lakko toteutetaan 14.3.2018 kello 00.00 – 24.00 seitsemässä yliopistossa. Nämä ovat Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Lapin yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto, Oulun yliopisto, Turun yliopisto ja Åbo Akademi sekä näiden yliopistojen alaiset harjoittelukoulut.

 

Lakkoon osallistuvat kaikki yliopistojen yleisen työehtosopimuksen piiriin kuuluvat ko. järjestöjen jäsenet seuraavin poikkeuksin:

  1. Lakon ulkopuolelle jää ihmisten, eläinten, näytteiden ja elävien kokoelmien välttämätön hoito,työehtosopimuksen 4. luvun 20§ mukainen IT-päivystys sekä atk-runkopalvelujen välttämätön hoito, siltä osin kuin kiinteistöjen ja elävän aineiston välitön turvallisuus on niistä riippuvainen. Lisäksi lakon ulkopuolelle jää sellainen tutkimustyö, jonka keskeyttämisestä aiheutuisi huomattavaa vahinkoa (esimerkiksi pitkäkestoinen tutkimussarja katkeaisi)
  2. Lakon ulkopuolelle jätetään ulkomailla töissä tai konferensseissa olevat
  3. Lakon ulkopuolelle jätetään väittelijä, vastaväittelijä ja kustos
  4. Lakon ulkopuolelle jätetään yliopistojen vararehtorit
  5. Lakon ulkopuolelle jätetään harjoittelukoulun rehtorit ja vararehtorit

 

Yliopistojen osalta yliopistojen yleisen työehtosopimuksen mukaisia työnantajaedustajia ja näin ollen lakon ulkopuolella olevia, ovat rehtori, hallintojohtaja ja henkilöstöjohtaja.

Lakon ulkopuolelle rajataan seuraavien jukolaisten järjestöjen jäsenet:Akavan yleinen ryhmä ry 

 

Yhteystieto Oulun yliopiston henkilökuntayhdistys OYHY ry:n jäseniä varten:

 

ari.kankaanpaa@oulu.fi

040 750 6816 48 3507

 

Lisätietoja ja ohjeita: http://www.yhl.fi/toiminta/tyotaistelutietoa/lakko-ohjeistus/ 

 

— 

Comments are closed.